Октопод на скара в средиземноморски ресторант


Едни от типичните съставки на ястията, които бихте могли да намерите в средиземноморски ресторант, са морските дарове, сред които основен клас са мекотелите. Приготвени по специален начин от майстори готвачи и обогатени с нужното количество подправки, си заслужава да се насладите на вкуса им. Когато посещавате средиземноморски ресторант, можете да сте уверени, че всички предложени ви продукти, са съвсем пресни и свежи, както и че са напълно безопасни за здравето.
Защо да поръчате октопод на скара в средиземноморски ресторант?
Ако все още не сте опитвали това ястие, непременно трябва да го пробвате. Октоподът на скара е популярен сред гостите на средиземноморски ресторанти и те описват вкуса на това екзотично ястие. Октоподът на скара има невероятен аромат, който идва от ригана и босилека, с които се поръсва мекотелото. Разбира се, ястието, което се състои от няколко пипала, се полива със зехтин.
Процесът на обработка прави месото толкова крехко, че се реже като масло и буквално се топи в устата. Маринатата съдържа червено вино, бахар, чесън, сушени домати, лимонов сок и вода. Октоподът първо се маринова, а после се изпича, за да запази в себе си всичките си сокове. На много места освен със зехтин, октоподът се поднася и със специален сос, състоящ се от прясно мляко, бял хляб, печени чушки, лимонов сок, чесън, сол и черен пипер на вкус. По този начин печеният октопод добива сладостта на печените червени чушки, които отлично се съчетават с естествения морски вкус на този морски дар.
Това средиземноморско ястие е особено популярно в съседна Гърция. Фактически през лятото печен октопод може да се намери във всяка таверна или капанче и това не е случайно. Гърците обичат качествените и хубави продукти и знаят как да угаждат на апетита си.
В средиземноморските ресторанти у нас печеният октопод е идеалното предястие. От друга страна, ако се гарнира с листни зеленчуци и с печени картофи, то спокойно би могло да се превърне в основно засищащо ястие.
Следващия път, когато в някоя гореща лятна вечер посетите някой от близките до вас средиземноморски ресторанти, не се колебайте да пробвате неповторимия вкус на октопод, печен на скара, особено ако все още не сте го опитвали. Заслужава си!