Посетете средиземноморски ресторант, ако ви се хапва нещо сладко


Посетете средиземноморски ресторант, ако ви се хапва нещо сладко

Все още има хора, които смятат, че менюто на един средиземноморски ресторант се състои изцяло от риба и морски дарове. Това обаче е само мит. Всъщност в средиземноморските ресторанти предлагат богато меню за вегетарианци и дори за вегани, а в него има и богато разнообразие от десерти.
Няма как да останете разочаровани, ако опитате божествения вкус на някой от десертите, които се предлагат в такъв ресторант. Тук ще ви запознаем само с някои варианти, след които да избирате.
Какви десерти ще намерите в средиземноморски ресторант
• Бадемов диамант в шоколад – Този разкошен десерт се приготвя от бадемово брашно, бял шоколад, ванилов крем и лешниково пралине
• Торта Гараш, приготвена по оригинална рецепта, включваща белгийски черен шоколад и сметана
• Маркова симфония, която съдържа бадеми, бадемов марципан и паста от, заляти с малиново пюре
• Цитрусов милфьой, приготвен от лимон, бутер тесто и портокалов крем
• Крем брюле, в който има бял шоколад, кафява захар, бейлис и шоколадови капки
• Чийзкейк с боровинки или други малки плодчета
• Шоколадово суфле, съдържащо шоколад, орехи, сладолед и шоколадови капки
• Бисквитена торта
• Шоколадова екзотика, в която са включени пюре от маракуя, крем англес, бял шоколад и пюре от манго.
Всичко това разбира се е съчетано с приятна атмосфера, добро настроение и отлично обслужване. А към избрания от вас десерт можете да поръчате кафе, чай или чаша с шампанско, с което да отпразнувате вечерта.
Веднъж посетили средиземноморски ресторант, повечето хора предпочитат да се връщат отново и отново там и това съвсем не е без причина. Тук те могат да вкусят прясна и качества храна, приготвена от майсторските ръце на обучен готвач, която не само хармонира с техните вкусове, но и е от голяма полза за здравето.
Нещо повече, средиземноморските ресторанти в София успяват да предадат морско настроение и обстановка, независимо че са толкова далеч от морето. Не се налага вече да посещавате крайбрежните рибни ресторанти в съседни Гърция, Турция или други средиземноморски райони, за да опитате автентични средиземноморски ястия. Такива можете да опитате и у нас. Всеки средиземноморски ресторант в столицата ще ви предложи същото качествено обслужване и богато на деликатеси меню.