Трите най-известни кулинарни дестинации, където да вкусите средиземноморска кухня


Трите най-известни кулинарни дестинации, където да вкусите средиземноморска кухня

Разбира се не е необходимо да пътувате в чужбина, за да вкусите първокачествена средиземноморска кухня. У нас има достатъчно средиземноморски ресторанти, където ще ви предложат първокачествени средиземноморски ястия и отлично обслужване. Но ако планирате пътуване до някоя от следните три страни и сте любител на известната средиземноморска кухня, можете да посетите специално тези три кулинарни дестинации.
Топ дестинации на средиземноморска кухня
Неапол в Италия
Този град винаги е бил след най известните кулинарни дестинации в света. Той е популярен не само с италианската пица, която е любима на хората от цял свят, но и с огромния брой други ястия, типични за традиционната италианска и средиземноморска кухня. В Неапол ще откриете безброй ресторанти, които ще ви изненадат с истинска кулинарна съкровищница от познати и напълно непознати рецепти.
Остров Крит в Гърция
Със своята хилядолетна история и традиции, гръцката кухня се счита за една от най-здравословните кухни в света. Гръцката средиземноморска кухня е богата на всякакви аромати и вкусове, а именно остров Крит се счита за сърцевината на тази кухня. Ако посетите някой от ресторантите на острова, ще опитате едни от най-качествените и вкусни ястия в страната. Без всякаква конкуренция са техните местни сирена, маслини, цитрусови плодове, зеленчуци и зехтин.
Лион във Франция
В противоречие с очакванията Париж да бъде обявен за кулинарна столица на света, именно Лион е този който превъзхожда всеки друг град в страната. Независимо колко сте стриктни в спазването на диети, в този град няма как да устоите на всички кулинарни изкушения, които се предлагат тук. Смята се, че именно в Лион се предлага най-голямото разнообразие от средиземноморски ястия в Европа. Като допълнение всяко ястие от местната кухня е изключително изискано. Голямо внимание се отделя на всеки детайл, за да се получи истински кулинарен шедьовър. Всяко нещо е използвано с точната мярка и е съчетано по перфектния начин, така че да гали погледа.
Ако нямате възможност да отидете до тези три най-вкусни места, където се предлага здравословна и изискана средиземноморска кухня, можете да посетите най-близкия до вас средиземноморски ресторант, където да опитате автентични средиземноморски ястия, приготвени с пресни продукти и голямо майсторство.