Деликатесите, предлагани в средиземноморски ресторант


Деликатесите, предлагани в средиземноморски ресторант

Повечето средиземноморски ресторанти предлагат специални менюта всяка седмица или всеки месец. Това ви дава възможност да опитате някое изискано средиземноморско ястие на по-изгодна цена. Верни на името си, такива специалитети обикновено съдържат морски дарове, които се доставят пресни в ресторанта и се готвят на същия ден.
Когато посетите някой средиземноморски ресторант в града ви, можете да сте сигурни, че ще ядете прясна храна с отлични вкусови качества.
Какви кулинарни предястия бихте могли да вкусите в един средиземноморски ресторант?
Независимо от сезона, при посещението си в средиземноморски ресторант винаги ще можете да изберете салата, в която да са включени сезонни плодове и зеленчуци. Такива са:
 Гръцката салата, която съдържа домати, краставици, лук, маслини, пиперки, каперси, зехтин, риган и сирене Фета
 Салата Афродити, съдържаща рукола и маруля, копър, маслини, сушени домати, пресни домати, пресен лук и сирене Кефалотири
 Салата Градина, в която освен маруля, зеле и рукола, са включени моркови, червено цвекло, червени и зелени чушки, каперси и зехтин
Дипът от сушени домати, приготвен със зехтин, сушен босилек и балсамов оцет е отлична гарнитура към всяко ястия с морски дарове.
Освен типичното кьопоолу, можете да вкусите и средиземно кьопоолу, задържащо патладжан, тиквички, чушки, лук, чесън, маслини с концентрат от доматено пюре и много подправки.
Какви други специалитети можете да очаквате в един средиземноморски ресторант?
• Салата с кокосови скариди – Тази салата съдържа пържени скариди, оваляни в кокосови стърготини и овкусени с джинджифил, лимонова кора, оцет и вино с добавени сезонни зеленчуци към тях, като доматки чери, салатка айсберг, авокадо и други.
• Калмари Салца Верде – Това са калмари, поднесени със специалния зелен сос Салца Верде, който се приготвя от зехтин, чесън, магданоз, сол и лимони и се използва за дресинг на морските дарове.
• Печен на плоча чернокоп с картофи соте – Ястии, в което традиционно се добавя чесън, копър и зехтин.
• Калкан котлет със запечени аспержи на плоча
• Папарделе фрути ди маре с калмари, скариди, октопод – Тази уникална рецепта се състои от калмари, скариди, октопод, спагети, домати чери, люти чушки и маслини – всичко това обилно полято със зехтин и бяло вино.
• Капучино крем – Отличен десерт приготвен от бял шоколад, сладкарска сметана, прясно мляко, захар, и нес кафе.