Морска храна

Ресторант Olive’Sea предлага изключително здравословни средиземноморски ястия, които са богати на морски дарове. Тук ще се насладите на калмари, миди, октоподи, сепии, скариди и различни видове риба, които съчетани с останалите продукти, се отличават с превъзходен вкус не само заради майсторските умения на готвачите ни, но и защото се доставят в най-пресен вид.

Морските дарове – незаменима част от средиземноморските ястия

Морската храна е не просто деликатес, а пълноценна и здравословна храна, съдействаща за продължителността на живота не само на жителите на Средиземноморието, но и на японците. Проучвания показват, че японците консумират 50 пъти повече морски храни в сравнение с европейците, което се счита за една от причините за тяхното дълголетие. Морската храна е отлична и за хора, които са на диета, тъй като е нискокалорична и не води до затлъстяване. Въпреки че съдържанието на белтъчини в морските дарове се равнява на това в месото, те са в пъти по-ниско калорични и съдействат за пълноценната диета.

Какви видове морска храна предлага ресторант Olive’Sea?

Менюто в нашия ресторант е изключително богато на морска храна и включва следните видове морски дарове:

  • Българската черноморска мида е харесвана както от българи, така също и от чужденци, сервирана самостоятелно или участваща в различни средиземноморски ястия.
  • Калмари, предлагани на тиган с бяло вино и чесън или панирани в темпура.
  • Скариди, задушени в софрито сос със чесън или хрупкаво панирани и поднесени с ледолемоно.
  • Октопод, който се маринова по специална рецепта, за да могат пипалата му да станат изключително крехки и вкусни преди да се гриловат и сервират със средиземноморски сос.

Защо да изберете морска храна?

Морската храна е безценен източник на минерали, витамини и други хранителни вещества, които поддържат нашето здраве и водят до дълголетие. Такива ценни са омега-3 и омега-6 мастни киселини, витамини A, B, D, и E, калций, йод, желязо, калий, фосфор, кобалт, цинк, витамин B12 и други.

Счита се, че консумацията на морска храна предпазва от развитието на Алцхаймер, белодробни болести, вирусни заболявания, подпомага зрението, поддържа здравословно тегло и съдейства за здрава нервна система.

Винаги сте добре дошли в ресторант Olive’Sea, където ще откриете морски дарове комбинирани с чудесни подправки, които правят вкуса на тези деликатеси изключителен.