Средиземноморски рецепти, които правят най-вкусните вечери


Средиземноморски рецепти, които правят най-вкусните вечери

Ето няколко средиземноморски ястия, от класиката до няколко нови идеи. Можете да направите чудесна риба на скара, пържола, агнешко, пиле и зеленчуци, както и да съберете плато антипасти или мезета, за да се насладите на вкуса на тази топла, слънчева кухня от уюта на вашия дом.

Panakopita (Спанакопита) или пай със спанак

770 гр.изчистен измит и нарязан спанак
1 глава кромид лук (126 гр. – необелена)
55 гр. (¼ ч.ч.) маслиново олио (зехтин)
1 пак. (205 гр.) халуми – haloumi
225-250 гр. сирене Feta (или каквото сирене имате)
1 парче извара голямо колкото парчето халуми (195 гр.) имайте в предвид, че тук изварата не е така водна както в БГ
4 големи яйца

Сиренето и изварата се начупват с вилица и се смесват. Халумито се настъргва (аз предпочитам на едрото на рендето – за тази рецепта) и се добавя към сирената. Разбъркват се добре и се оставят на страна. Следва…