Защо си струва да посетите изискан средиземноморски ресторант в София?


Защо си струва да посетите изискан средиземноморски ресторант в София?

В Средиземноморската кухня има богато разнообразие от пресни съставки с прекрасен аромат, идващ от изобилието от деликатесни подправки. Не случайно тази кухня предлага наслада за сетивата, но и не само това: тя подобрява здравето заради полезните храни, които включва. Ако живеете в столицата, определено си струва да посетите такъв средиземноморски ресторант, за да се насладите на всички предимства на тази любима на много хора кухня.
Какво можете да очаквате при влизането си в средиземноморски ресторант?
Менюто е повече от разнообразно, за да отговори на всички вкусове. Очакват ви огромни салати, които обикновено се поднасят с топъл хляб, току-що излязъл от фурната. Ако предпочитате местните ястия, няма защо да се притеснявате за холестерола и килограмите. Причината за това е, че в средиземноморските ресторанти месото не се запържва, а се приготвя на скара без да се използва никаква мазнина. Към такива ястия отлично върви червеното вино, розето, анасонови напитки, охладено узо или бялото вино, които също са на разположение. Ако се двоумите кое от всички тези вина да изберете, нашият съвет е да предпочетете червеното вино, което е богато на антиоксиданти и танини. То влияе благотворно върху здравето и не случайно е предпочитано и от жителите на Средиземноморието.
Стартерите от специалните менюта на средиземноморските ресторанти обикновено включват октопод на грил, гарниран със салата от чери домати, лилав лук и капери. Може да предпочитате тигрови скариди с териаки, които са глазирани и се поднасят с боб и джинджифил. Друг популярен вариант са калмарите Ала Панча, които се поднасят с лимонена пяна, микс от зелени салати и песто.
Какви други подбрани ястия се предлагат в такъв ресторант?
Ако сте любител на рибата, непременно опитайте ястието от жълтоперест тон с портокалов дресинг и шарен сусам, като гарнитурата към него включва салата с лимон. Можете да се спрете и на котлет от риба меч, съчетан с грахов крем и глазура от мед и лимон.
Невъзможно е да останете разочаровани от посещението си в средиземноморски ресторант в София, тъй като всички ястия са приготвени от напълно пресни продукти – от рибата и зеленчуците до сирената, зехтина и хляба. Желаем ви добър апетит!