Средиземноморски ресторант в столицата


Средиземноморски ресторант в столицата

Посещаването на средиземноморски ресторант е традиционно за гурманите, които предпочитат автентичната средиземноморска кухня. Такива ресторанти обикновено са най-посещавани от любителите на морски продукти и ценителите на качествени вина.
Целта на тези средиземноморски ресторанти в столицата е да са в крак с времето и да отговорят на съвременните кулинарни вкусове и потребности на обществото.
Някои от тези средиземноморски ресторанти се строят по начин, който да напомня с мотивите си културата на народите, чиято кухня се предлага в ресторанта. В други средиземноморски ресторанти в столицата бихте могли дори да намерите като част от интериора петте стихии: земята (под формата на камък), дърво, вода, огън и метал. Когато посетите някой средиземноморски ресторант, се огледайте, за да видите дали няма да откриете тези 5 елемента.
Каква кухня предлага един средиземноморски ресторант?
Главният майстор-готвач и е основният вдъхновител на средиземноморския ресторант. Той вдъхва „душа“ във всяко от приготвените ястия, които са традиционни за страните, разположени на бреговете на Средиземно море. Рибата и морските дарове са разбира се основни за ястията предлагани в средиземноморските ресторанти. В някои от тях ще можете не само да подберете вида риба, който желаете да ви бъде приготвен, но и начина на приготвяне. Обикновена такива ресторанти предоставят възможност на посетителите да наблюдават процеса на приготвяне, а и получават подробна информация кога и в каква област е уловена избраната риба. Това им дава увереност, че могат да се доверят на качеството на поръчаната храна. В допълнение могат да се насладят на уникалното ястие, което е направено точно според вкуса им.
Сред препоръките ни са специалитетите:
• Френското ястие Dover sole, полято с масло от трюфели. Непременно трябва да го опитате, ако никога преди това не сте го правили.
• Хрупкави скариди в уасаби сос – няма как любителите на морски дарове да не се насладят на това ястие
• Карпачо от сьомга и лаврак, което представлява фино нарязана сурова риба, подправена с оцет и зехтин.
• Печени миди със спанак, полети със сос Горгонзола
Тук дори и вегетарианците ще намерят своите любими ястия. Сред вегетарианските специалитети са:
• Салата от рукола с чери домати, авокадо, кедрови ядки и пармезан
• Зелен боб едамаме – отличен източник на протеини, желязо, калций и витамини А и С.
Картофени ньоки с маскарско сирене и домати.