Мидите в менюто на средиземноморски ресторант


Мидите в менюто на средиземноморски ресторант

Въпреки че заради свойството си да пречистват водата в морето мидите донякъде са считани за „проблемна“ храна, водата, в която са отгледани, играе особено голяма роля за това. В допълнение те са нетраен продукт, който сравнително бързо се разваля при неправилно съхранение и дълъг транспорт. Затова не е съвсем безопасно да консумирате миди, купени от пазара. Ако обаче вкусът на миди ви е от любимите и просто няма как да минете лятото без да сте кусали поне едно ястие с миди, посетете някой от средиземноморските ресторанти до вас.

Защо ястията с миди в средиземноморски ресторант са безопасни?

Посещението на средиземноморски ресторант е не само приятно, но и гарантира безопасността на продуктите, от които е съставено менюто ви. Както мидите, така и всички останали морски дарове, месни продукти, зеленчуци и плодове тук винаги са в най-свеж и пресен вид. Това означава, че мидите в ястието ви са уловени съвсем скоро – буквално в деня на улова, тъй като по време на готвене мидите трябва да се още живи.

Нещо повече, средиземноморските ресторанти внимателно подбират снабдителите на хранителни продукти. Те са длъжни да гарантират качеството им, за да запазят доброто си реноме и високата си посещаемост, както разбира се и безопасността на посетителите. Ето защо мидите, които ще ви сготвят в някой средиземноморски ресторант са извлечени от екологично чист морски район, където водата не е замърсена.

Освен това ресторантите поръчват култивирани миди, които за разлика от диворастящите, които се борят за оцеляване, са с много по-здрава черупка и с много по-високо качество на месото.

В това се състои тайната на крехкото и изключително вкусно месо на миди, когато го поръчате в такъв ресторант, за разлика от мидите, приготвени у дома. Готвачите в средиземноморските ресторанти влагат всичките си усилия, за да измайсторят вкусни деликатеси с миди и с останалите мекотели, които ще намерите в менюто им. Заради богатото им приложение, те са предпочитан месен продукт не само от потребителите, които се радват на страхотния им вкус, но и от готвачите. Такива ястия с миди, включени в менюто, могат да са кюфтенца, сарми, мусака и разбира се сготвени натюр с добавен към тях винен сос.