Хапнете вкусни калмари в средиземноморски ресторант това лято!


Калмарите са много апетитни морски хищници, които се намират обикновено в тропическите морета. Месото им е богато на витамини, минерали и аминокиселини, а в ястията се използва тяхното тяло и пипала.

Ако този морски дар ви е по вкуса, непременно посетете средиземноморски ресторант, в който ще ви го приготвят по най-добрия начин, а и ще ви го съчетаят с подходящите продукти.

Калмари в средиземноморски ресторант

Вече не е необходимо да ходите на почивка чак до Гърция, за да се насладите на ястието калмари по гръцки. Във всеки средиземноморски ресторант ще можете да опитате от тези важни представители на средиземноморската кухня.

Например можете да пробвате Средиземноморска салата, състояща се от октопод, калмари, скариди, салата айсберг, зелена салата, домати чери и дресинг от зехтин с билки.

Разбира се, това далеч не е единственото ястие, което съдържа калмари. Ако предпочитате, можете да си поръчате панирани калмари или пък калмари на тиган с чесън, или калмари на тиган със сос Саганаки. Друг начин на приготвяне на калмарите е на скара. Можете да си поръчате и невероятните бейби калмари, както и калмари Формоза. Всичко това ще бъде приготвено от майсторските ръце на опитни готвачи и гарнирано по подходящ и засищат очите и стомаха начин.

Можете да сте сигурни, че ястията, които ще си поръчате от някой от средиземноморските ресторанти до вас, съдържат винаги пресни калмари, които са със сертификат за деня, в който са уловени.

Приготвяне на калмари у дома

И тъй като приготвянето на калмари у дома има своите тънкости, готвачите от средиземноморските ресторанти са така добри да ги споделят с нас.

Не слагайте замразения калмар в гореща вода, за да не оцветите тъканите му. Изчакайте бавното му размразяване в студена мода и отделете главата и вътрешностите, които не се използват. Тялото можете да използвате за пълнене, след като обелите кожата.

Оставете го във вряща вода за не повече от 3 минути, тъй като месото е чист протеин и ако преври, ще стане жилаво. За да запазите естествени аромат и вкус на калмара, при рязане нека кръгчетата да са поне 3 мм големи.

Гарнира се прекрасно с майонеза или зехтин и краставички. Но разбира се можете да го съчетаете и със салата и други пресни зеленчуци, както и оризови супи. Много хора правят от него шницели, кюфтета или го консумират паниран.

Ако не сте сигурни, че ще се справите със задачата за приготвянето му, не ви остава нищо друго, освен да посетите средиземноморския ресторант до вас.