Какво предлага един средиземноморски ресторант в различните средиземноморски държави?


Какво предлага един средиземноморски ресторант в различните средиземноморски държави?

Хората обичат околосветските пътешествия не само, за да видят нови неща, да разнообразят ежедневието си и да се срещнат с нови хора, но и за да се докоснат до местната култура. Няма как да усетите живота на местните жители, ако не опитате от тяхната храна. Тук ви каним да се присъедините към нас в кулинарно околосветско пътешествие в няколко средиземноморски страни, където ще се отбием в техен средиземноморски ресторант, за да видим какво се предлага там.

Средиземноморски ресторант в Испания

Ще започнем с испанската средиземноморска кухня, която е повлияна от морските дарове, които обграждат страната. Испания може да се похвали с уникална изключително богата кухня, в която зехтинът е основната съставка.

Ястията, които ще откриете в средиземноморски ресторант в Испания, имат и общи характерни черти – те съдържат чесън, лук, доматен сос и задължително зехтин. Традиционни за цялата територия на Испания са следните ястия: гаспачо, картофена тортиля, паеля, мигас, яхния, сирена и наденици чоризо.

Какво ще откриете в един средиземноморски ресторант съседна Италия?

Италианската средиземноморска кухня изобилства от свежи и сезонни плодове, зеленчуци, месо, за риба и тестени продукти. Телешкото е най-разпространеното използвано месо. Застъпени са и морските дарове, както и дивечовото месо.

Средиземноморски ресторант в Гърция

Гръцката национална кухня се характеризира най-вече с употребата на много морски дарове – калмари, раци, стриди, миди, комари, октоподи, скариди. Сувлакито е любим гръцки деликатес, който се приготвя от свинско, агнешко или пилешко месо, което се готви във вид на шишчета. Гърците използват здравословните методи на обработка на храната – задушаване и печене на скара или на шиш, а всичко се овкусява с разнообразие от подправки, като магданоз, лук, мента, чесън, винен оцет, пипер и други.

Средиземноморската кухня в Португалия

Всъщност португалците се приписват заслугата за това какъв е съвременният вкус здравословната средиземноморска кухня. Те считат, че именно те са оформили съвременния й вкус.

Общи характеристики на средиземноморското хранене

Ежеседмичното меню в средиземноморската кухня включва консумирането на до четири яйца и малко риба. В ежедневното хранене се включва по-малко кисело мляко и сирене и се допълва от зеленчуци и плодове в пресен или обработен вид. Олио не се използва. То се замества със зехтин или друго нерафинирано олио. Спиртни и газирани напитки не се употребяват. Използва се вода и плодови сокове и смутита.