Кои ястия, приготвяни в средиземноморски ресторант, бихме могли да сготвим у дома?


Кои ястия, приготвяни в средиземноморски ресторант, бихме могли да сготвим у дома?


Средиземноморската кухня е цяло изкуство и все повече хора почитат да овладеят това изкуство и да се хранят по този здравословен начин. Разбира се, за да се запознаете с истинския вкус на оригиналните средиземноморски ястия, трябва да посетите средиземноморски ресторант. Но веднъж свикнали с вкуса и попаднали на подходящата рецепта, вие съвсем спокойно ще можете да сготвите някой от тези ястия и у дома.

Рецепти на средиземноморски ресторант, които задължително трябва да пробвате

Рататуй

За да приготвите това класическо средиземноморско ястие са ви необходими следните продукти: тиквичка, червена чушка, домат, патладжан, глава лук, чесън, а за подправки си пригответе розмарин, дафинов лист, мащерка, риган и босилек.

Преди да сложите на котлона нарязаните на кубчета патладжан, чушка, тиквичка и домат, задушете в тенджера лука и чесъна в зехтин. Добавете останалите продукти и ги оставете да омекнат и за кратко време да поврат. Така бързо и лесно ще можете да опитате собствен рататуй.

Лаврак на фурна

Друго предложение, което ще намерите в средиземноморски ресторант, е приготвянето на лаврак на фурна. Освен два броя лаврак, ще са ви необходими още черен пипер, чесън, лимон, мащерка и зехтин.

Предварително почистете и осолете рибата, залейте я със сос от зехтин, лимон, чесън и черен пипер, като добавите и малко от кората на лимон. Завийте рибата в алуминиево фолио и печете на силна фурна за 20 минути.

Пиле Сувлаки

За да приготвите това известно средиземноморско ястие, трябва да се снабдите със следните продукти: пилешко филе, което да подправите с чесън, лимонов сок, зехтин, риган, черен пипер и малко червено вино.

Нарежете пилешкото на кубчета, смесете всички останали продукти и с тях залейте пилешките хапки. За да поемат вкуса, ги оставете да престоят едно денонощие, след което можете да ги изпечете на скара. Вкусът е неповторим!

Пушена сьомга с трюфели

Ако си падате по по-екзотичните средиземноморски ястия, можете да изпробвате тази опитана рецепта. За приготвянето й са необходими пушена сьомга, четири яйца, орехи, сушени домати и трюфелова паста или настъргани трюфели.

За приготвянето е необходимо да загреете зехтина в тиган и да сложете яйцата вътре. На отделен сух тиган се запичат нарязаните на едро орехи и се добавят към бърканите яйца. Накиснете сушените домати и ги добавете заедно с настърганите трюфели. За сервирането трябва да нарежете пушената сьомга на малки рулца и да добавите гарнитурата от тигана.