Десерти в средиземноморски ресторант, които не бива да подминавате


Десерти в средиземноморски ресторант, които не бива да подминавате

Посещението на средиземноморски ресторант се превърна в традиция за все повече хора в България. С повод и без повод те все по-често предпочитат да се насладят на подбраните ястия от средиземноморската кухня, която щом веднъж опитат, се превръща в любима за тях.

Но средиземноморските ресторанти не привличат само с основните си ястия и предястия. Някои хора предпочитат да влязат в средиземноморски ресторант, където да опитат от любимия си десерт, вместо да отидат на сладкарница. Нека да разгледаме кои са най-вкусните десерти, непременно трябва да опитате, когато посещавате средиземноморски ресторант.

Шоколадово изкушение в средиземноморски ресторант

  • Бадемов диамант, който съдържа божествено съчетание от бял шоколад, ванилов крем, бадемово брашно и лешников пралине.
  • Торта гараш, която се приготвя с черен белгийски шоколад и е класически десерт, който всеки трябва непременно да опита.
  • Шоколадово кадифе – както самото име подсказва, този десерт, състоящ се от какаово масло, натурален шоколад и коантро, сам се топи в устата.
  • Капучино крем, в който слагат бял и черен шоколад, нес кафе и бейлис.
  • Шоколадова екзотика е друга шоколадова наслада, в която се слага крем англес, бял шоколад, пюре маракуя и манго.
  • Трюфел кейк – невероятно съчетание от черен белгийски шоколад и смлени бадеми.
  • Крем брюле, в който освен бял шоколад, слагат шоколадови капки гоче, бейлис и кафява захар.
  • Шоколадово суфле, на което ще се насладят почитателите на сладоледа. Освен сладолед и шоколад, десертът съдържа и орехи, както и шоколадови капки гоче.
  • Бисквитена торта с маскарпоне, която се прави от бисквити, а между блатовете се слага шоколад, бейлис и бакарди.

Десерти, които не съдържат шоколад

Макар и изключително малко, има хора които не обичат или са алергични към шоколадите. Това съвсем не означава, че те трябва да се лишат от любимите си десерти. В средиземноморските ресторанти има достатъчно десерти, които не съдържат шоколад, но са не по-малко предпочитани и любими. Това са:

  • Макова симфония, която съдържа бадемово брашно, бадемов марципан, пюре малини и паста от шамфъстък;
  • Цитрусов милфьой, който представлява бутер тесто, с портокалов крем и дели лимон
  • Чийзкейк с боровинки, който съдържа още маскарпоне и филаделфия.

Предполагаме, че вече сте направили своя избор. Да ви е сладко!