Да се потопиш в магията на един средиземноморски ресторант


Да се потопиш в магията на един средиземноморски ресторант


Посещението на средиземноморски ресторант може да се превърне в истинска приказка, тъй като менюто включва специалитети от най-различни страни – Гърция, Турция, Испания, Италия, Малта, Мароко, Франция и други средиземноморски региони. Жителите им са известни със своето дълголетие и здраве, за причината на което е сочен начинът им на хранене. Редица изследвания потвърждават здравословните ползи от средиземноморската диета. Но има и нещо повече при посещението на средиземноморски ресторант – вкусът на ястията е наистина божествен и кара хората, веднъж прекрачили прага на такъв ресторант, да се завръщат там отново и отново.

Обстановката в средиземноморски ресторант

Обикновено средиземноморският ресторант представлява спокоен оазис, където не просто да вкусите невероятни ястия, които са нетипични за нашата култура и не влизат в състава на националната ни кухня, но и можете да избягате от ежедневието и да се отпуснете изцяло в прекрасната градина на ресторанта. Сред птичите песни, в прохладата под сянката на дървета, сред красотата на заобикалящите ви цветя и изключителното обслужване, ще опитате средиземноморски деликатеси, в които ще се влюбите.

По какъв повод да посетите средиземноморски ресторант?

Въпреки че такава изискана обстановка предразполага към спокойно и романтично общуване, това не означава, че трябва да посещавате такъв ресторант само в тясна семейна или приятелска среда. Не са малко клиентите, които канят тук свои бизнес-партньори и обсъждат бъдещи съвместни проекти по време на обяда или вечерята. Храненето заедно, особено когато има невероятен вкус, сближава хората и прави от бизнес-партньорите истински приятели, а класическата обстановка и естетиката на ресторанта допълват работната атмосфера.

Какво можете да поръчате в средиземноморски ресторант?

Най-характерни са ястията и салатите с различни видове риба или морски дарове. Те служат за чудесно предястие, към което да поръчате супа и основно ястие според вкуса си. Сред месните съставки са пикантната риба тон, скариди, лаврак, сьомга, октопод, хайвер на сьомга, раци и много други. Не бива да забравяме уникалните десерти, които надминават всичките ни фантазии. Такива са крем капучино, шоколадово кадифе, класическата торта Гараш, Маковата симфония, Бадемовият диамант, Крем Брюле с бял шоколад и много други.

Не си заслужава да говорим за изключителния вкус на всички изброени средиземноморски ястия, защото трябва да ги опитате лично, за да го разберете!