Опитайте истинско кулинарно вълшебство в средиземноморски ресторант 


Опитайте истинско кулинарно вълшебство в средиземноморски ресторант 

Вероятно винаги сте се чудили защо колкото и да се стараете, ястията които приготвят у дома, не могат да се сравнят по вкус с тези, които опитвате в средиземноморски ресторант. Там се случва истинско кулинарно вълшебство, за което ще говорим в тази статия.

Защо вкусът на ястията в средиземноморски ресторант е различен от това, което приготвяме вкъщи?

Колкото и да се стараете да имитирате вкуса на ястията, които бихте могли да опитате в средиземноморски ресторант, те не биха могли да се доближат до оригиналния вкус. Това се дължи не само на изключителните умения на опитните готвачи, които години наред експериментират в кулинарната област и имат налични редица екзотични подправки, които не са достъпни за нас, но от друга страна невероятният вкус на ястията се дължи на пресните продукти, включени в състава им, които буквално идват „от градината“. За съжаление не можете да откриете такива пресни продукти на пазара. Средиземноморските ресторанти са снабдявани с риби и морски дарове, които имат сертификати за качество и дата, не се замразяват във фризер и не стоят с месеци там. Разбира се това би довело до влошаване на вкуса. Средиземноморският ресторант е снабдяван директно от рибари, които изкарват винаги прясна продукция.

Какво представлява средиземноморската кухня?

Средиземноморската кухня крие много тайни, които опитните готвачи познават. Тя съчетава изключително голямо разнообразие от ястия, включващи предястия, разядки, основни ястия, гарнитури и разбира се десерти. Тя предлага пълноценно и здравословно хранене, което удължава живота благодарение на уникалните си съставки.

Най-общо казано тези съставки са изобилие от пресни плодове и зеленчуци според сезона, изключително разнообразие от зеленчукови супи, рибени и месни бульони, изискани подправки, местни специалитети, сред които най-популярни са морските дарове, като всички ястия задължително включват обилно количество зехтин.

Най-хубавото в тази диета е, че има ястия за всеки вкус, независимо дали сте вегетарианец или месоядец. Млечните продукти също са застъпени в диетата, макар и в по-малко количество от това, което сме свикнали в традиционната българска кухня.

Немалко внимание се отделя и за десертите, като в повечето случаи те са здравословни и се състоят от плодове.

И всичко това е подправено с чаша бъзов или липов сироп за децата и бутилка вино за големите. Неслучайно цялото семейство обожава да посещава средиземноморски ресторант и го смята за истински празник.