Типични Испански ястия, които можете да опитате в средиземноморски ресторант


Типични Испански ястия, които можете да опитате в средиземноморски ресторант


Ако вече сте посещавали средиземноморски ресторант, вероятно сте били удивени от огромното разнообразие от ястия, които такъв ресторант предлага. Това не е чудно, защото средиземноморската кухня включва ястията на редица народи, живеещи по Средиземноморието. Но днес ще обърнем внимание на специфична част от средиземноморската кухня, а именно испанските средиземноморски ястия. Тези национални ястия ще ви потопят в културата на хранене на испанците, а за това не е необходимо да пътувате до Испания. Достатъчно е да посетите местен средиземноморски ресторант и да се насладите на испанските специалитети.

Каква е Тайната на испанската кухня?

Бихме могли да кажем, че това е простотата на приготвяне на ястията. Най-известните испански ястия са съвсем прости за приготвяне и съдържат пресни зеленчуци и морски дарове. Посетете средиземноморски ресторант, за да опитате някой от следните изключителни специалитети:

La tortilla, известна още като испански омлет

Това без съмнение е най-предпочитаното от местните хора ястия, затова е разпространено във всички региони на Испания. Ястието съдържа картофи, лук, яйца, зехтин и сол и си заслужава да бъде опитано.

Паеля

В средиземноморски ресторант можете да опитате паелята, която представлява смес от ориз, зеленчуци и месо. Валенската рецепта на паелята включва заешко или пилешко месо, но днес месото е заместено от морски дарове. Когато посещавате вашия любим средиземноморски ресторант, не забравяйте да си поръчате паеля с морски дарове.

Тапас и пинчос

Това са малки хапки, използвани за мезета в Испания, които обикновено се предлагат за предястие заедно с питие. Разнообразието им е изключително голямо, като вторият вид – пинчос – са набодени на клечка. В тях обикновено са наредени шунка, морски дарове, наденички или друг вид месни хапки, маслини, панирано сирене и печени зеленчуци.

Пататас бравас

Това е ястие от картофи, чийто невероятен вкус се дължи на соса.

Газпачо

Небезизвестната доматена супа, която се сервира студена, се приготвя от пресни домати, краставици, зелени чушки, чесън, лук, кориандър, люта чушка и разбира се зехтин. Ако си я поръчате в средиземноморски ресторант, към нея ще ви сервират крутони, които обогатяват още повече вкуса.

Ако все още не сте опитали нито един от тези пет национални испански специалитета, ви препоръчваме да посетите средиземноморски ресторант в най-скоро време и да се запознаете с техния вкус.