Средиземноморски ресторант: богат избор на ястия и деликатеси


Средиземноморски ресторант: богат избор на ястия и деликатеси


Ако желаете да консумирате винаги прясна риба, приготвяна по майсторски начин, не се колебайте да се отбиете в средиземноморски ресторант. Там изборът на рибни деликатеси е огромен, тъй като рибата заема почетно място в средиземноморската кухня. Но менюто съвсем не се ограничава единствено до рибни деликатеси. Нека разгледаме по-подробно офертите на средиземноморските ресторанти, за да прецените сами дали си заслужава да отделите от времето и средствата си, за да посетите такъв близо до вас.

Рибни деликатеси в средиземноморски ресторант

Нека започнем с най- популярните ястия, характерни за този вид кухня. Сред деликатесните риби са див лаврак, дива ципура, фагри, бакалярос, синегрида, морски език, барбун, гаврос, тон, сьомга, риба меч, както и маятико. Може би не сте запознати с вкуса на всяка от споменатите видове, затова един средиземноморски ресторант в,и предоставя възможността да опитате съвсем прясна и деликатесна риба, която не бихте могли да опитате на друго място.

Стартери в средиземноморски ресторант

Стартерите обикновено се приготвят от лук, лайм, каперси, авокадо, пъдпъдъчи яйца, пармезан, домати чери, трюфели и хайвер, към които са прибавени различни деликатесни меса, от рода на телешко филе, сьомга, жълтопер тон, патешко магре, пържени калмари и други.

Ресторантът е помислил и за вегетарианците, които могат да си поръчат вместо споменатите стартери, пържени тиквички по гръцки или запечено домашно халуми, състоящо се от сирене талагани, чери доматчета и босилково песто.

Видове салати в средиземноморски ресторант

Изборът на салати е почти безкраен, като всяка една от тях съдържа уникални съставки и съответно има уникален вкус. Тук ще споменем само някои от наличните в един средиземноморски ресторант салати:

  • Салата Панцанела, която съдържа белени розови домати, чушка, чесън, червен лук, босилек, билки и хлебни крутони;
  • Популярна е и салатата с бейби спанак и нахут, която освен тези съставки, съдържа и прясна чушка, чесън, лук, авокадо и сока на лайм;
  • Салатата от сьомга представлява микс от авокадо, пресни салати, печен сусам и кайзерована сьомга, овкусени с балсамов дресинг;
  • Ако предпочитате екзотиката, бихте могли да се спрете на салатата с морски дарове, която съдържа диви скариди, татаки от риба тон, салати, репички, балсамови перли и специален сос.

Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем добър апетит!